2020 DİKEY GEÇİŞ EK YERLEŞTİRME SINAVI İLE YERLEŞEN ADAYLAR İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

 

YÜZ YÜZE KAYIT İŞLEMLERİ

Kampüse gelmeden önce tüm yeni öğrencilerin süresiz HES kodu oluşturması gerekmektedir. HES kodu almak için https://heskod.saglik.gov.tr/hes.html adresinde anlatılan işlemler  yapılır. Daha sonra alınan HES kodunun üniversiteye https://heskod.yasar.edu.tr  adresi üzerinden bildirilmesi gerekmektedir. Süresiz HES kodu almayan öğrencilerin kayıtlarını e-devlet üzerinden yaptırmaları gerekir.

“Ön kayıt formu”nu erişim sayfası (web) üzerinden gelmeden önce doldurup çıktısını alarak imzalayabilirseniz, bu adım için beklemenize gerek kalmayacaktır.

https://obs.yasar.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_Kayit_op.aspx

Yüz yüze kayıtlar Y Blok Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nde yapılacaktır.

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile yerleşen adayların yüz yüze kayıt tarihleri ise 23-27  Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-DEVLET İLE KAYIT

  • 2020-2021 akademik yılında Yaşar Üniversitesi’ne DGS Ek Yerleştirme (Dikey Geçiş Sınavı) yerleştirmeleri sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrenciler,21-25 Kasım 2020 tarihleri arasında saat 23:59’a kadar devlet kapısı üzerinden“e-kayıt” yöntemi ile kayıtlarını yapabilirler.

Kayıt adımları aşağıda açıklanmaktadır.

  1. Öğrenci Ön Kayıt Bilgi Formu nun doldurması
  2. Eğitim ücreti ödeme(https://ilkkayit.yasar.edu.tr/ucret-ve-odeme-sekilleri)
  3. E-devlet kayıt işleminin tamamlanması( https://www.turkiye.gov.tr) :Kayıt işlemlerinin başlatılması için ilk olarak Öğrenci Ön Kayıt Bilgi Formu eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız gerekmektedir. Form, yerleştirme sonuçlarının Üniversitemize aktarımı yapıldıktan sonra aktif hale gelerek açılacaktır.
  • Kredi Kartı ile ödeme yapmak için: (https://yupos.yasar.edu.tr)
  • Devlet kapısı üzerinden E-kayıt İşlemleri için: https://www.turkiye.gov.tr(Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır. E-Kayıt ile ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yayınladığı Rehber e ulaşmak için tıklayınız.

Tam Burslu öğrenciler, ön kayıt bilgi formunu doldurduktan sonra https://www.turkiye.gov.tr  E-kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

E-kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerin kayıt için ayrıca Üniversiteye gelmesine gerek yoktur. E-kayıt yaptıran öğrencilerin Ön lisans diploma aslı, kimlik kartı nüshası, 2 adet fotoğrafını,Ön lisans programının onaylı müfredatı, onaylı ders içerikleri ve Ön lisans programının onaylı not dökümü(Transkript) belgelerini 31.12.2020 tarihine kadar Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilmesi veya ulaştırılması (posta-kargo ile gönderilebilir) gerekmektedir.

Üniversite kaydınızı, kayıt işlemi yaptıktan sonra teyit etmek istemeniz halinde , e kayıt işleminizin tamamlanmasından en erken 30 dakika sonra e-devlet sistemi üzerinden kayıt olduğunuzu gösteren barkodlu belgeyi görüntüleyebilirsiniz.

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

1.Ön Kayıt Bilgi Formu(Formu doldurduktan sonra çıktısını alarak imzalayınız. Kayıt işlemleri için lütfen yanınızda getiriniz.).

2.Eğitim Ücreti Ödemesi.(Kampüse gelmeden eğitim ücretiniz ile ilgili ödeme yükümlülüklerinizin yerine getirilmesi gerekmektedir.)

Ücretler için tıklayınız. Ödeme şekilleri için tıklayınız…

3.Ön lisans diploma aslı (Ön lisans diploması henüz alınmadıysa yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi)

4.Ön lisans programının resmi web sayfasında ilan edilen müfredat ve ders içerikleri

5.Ön lisans programının onaylı not dökümü(Transkript)

6.Nüfus cüzdan fotokopisi(Aslı adayın yanında olmak koşulu ile)

7.Askerlik çağına gelmiş, 2000 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için e-devlet sisteminden alınacak Askerlik Durum Belgesi.

8.2 adet 4,5 cm× 6 cm boyutunda fotoğraf

9.DGS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi

*Kayıt saatleri:09.30-16.00 arasındadır. Hafta sonu kayıt yapılmamaktadır.